lørdag 30. april 2011

5. Stop Madeira


Madeira er utrolig vakkert! Vi koste oss veldig der og er det et sted jeg kunne tenkte med å reise tilbake til så er det denne plassen!
Vi hoppet på en sånn hop on hop off buss og fikk sett litt av hvert!

Noe vi hadde lest om på forhånd var taubanene som var verdt en tur, så opp til Monte bar det med oss! Flott tur opp til høyden med flott utsikt!

Ned fra Monte går det ann å leie slike kurver som blir styrt av to menn... går visst unna i svingene! Desverre for oss var disse ikke i drift fordi det var påske... Synd! Hadde nok vært morsomt nedover de bratte veiene!

Flere ting var stengt pga påsken, bla vinmuseet som vi gjerne skulle ha besøkt! Ble derfor ikke like mye vinsmaking og vin med hjem i bagasjen som tenkt... men noe fant mannen etter intens leting etter et åpent sted, så litt Madeira vin skal vi nok få kost oss med!

Var veldig koselige gater i Funschal som hovedstaden heter... kunne gått lenge å bare tuslet rundt her altså! Her merket vi godt at vi hadde alt for liten tid... og tenk om butikkene hadde vært åpne, da hadde vi nok merket det enda mer ja!

Blomster er jo øya kjent for... i Mai er årets blomsterfestival, som vistnok skal være veldig flott! Det var virkelig blomster overalt! Og bananplantasjer helt inne i bykjernen!

God mat ble det også... Paella... så fantastisk ut, kanskje bittelitt lite krydder... men det smakte nå godt allikvel!

Og Madeiravin måtte man såklart ha!

På denne resturanten fikk vi også kjøpt med oss en vin av gammel god årgang.... hihi, støv på flaskene bør vel bety at de har ligget en stund... så får vi håpe det er fordi de er gode da! (ikke det motsatte liksom.....)

Og endelig ble det tid for en is!!! Har nemlig ikke blitt så mye is til nå på turen! Rett å slett ikke funnet steder som har is! Og i Marokko var det vel greit å holde seg unna det meste av maten på land vil jeg tro... ihvertfall der vi var!

Neste stop Tenerife!

-Stine-

1 kommentar:

  1. Ååå nå gleder jeg meg enda mere til Madeiratur i sommer!
    Madeiravin er som sol på flaske pleier vi å si. Kos dere med den! :)

    SvarSlett